VARKENSKOTELETJES MET BIERSAUS EN GROENTETERRINE
INGREDIËNTEN
(voor 4 personen – 696 kcal/persoon)
- 4 varkenskoteletten
- 2 courgettes
- 5 wortelen
- 250 g spinazie
- 2 eetl. versgesnipperd bieslook
- 1 eetl. boter
- 2 eieren
- 150 ml room
- 100 g geraspte kaas (Emmentaler)
- 1 koffiel. mosterd
- 2 eetl. kokosolie
- 2 dl Gageleer-bier
- 2 eetl. bloem
- 2 eetl. rietsuiker
- peper en zout
- een snuifje nootmuskaat
VOORBEREIDING
Snij de wortelen in schijfjes en de courgettes in stukken.
BEREIDING (1 U.)
- Stoom de worteltjes gaar in 10 min. Stoom de courgettes en spinazie gaar in 8 min. Laat goed uitlekken.
- Doe de worteltjes in een grote kom.
Doe hierbij 50 g geraspte kaas, 50 ml room, 1 ei en peper en zout. Mix fijn. - Doe de courgettes en de spinazie in een kom.
Doe hierbij 50 g geraspte kaas, 50 ml room, 1 ei, wat nootmuskaat en peper en zout. Mix fijn. - Neem een ovenschotel en leg er de wortelpuree in.
Doe hierover de courgette-spinaziepuree en strijk mooi plat. Zet 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. - Doe de kokosolie in een braadpan. Bak de varkenskoteletten gedurende een 7-tal minuutjes aan elke kant.
- Laat 1 eetl. boter smelten met 2 eetl. bloem. Laat even bakken terwijl je roert. Neem van het vuur.
Doe hierbij beetje bij beetje de Gageleer, terwijl je met een klopper de saus mengt. Zet terug op het vuur, voeg de mosterd en de suiker toe en meng goed.
Laat 5 minuutjes al roerend inkoken. Voeg dan 50 ml room toe en laat al roerend inkoken. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem van het vuur. - Haal de varkenskoteletten uit de pan en hou ze warm. Giet wat water in de braadpan en krab de braadresten goed los. Laat een minuutje koken.
Giet dit dan bij de biersaus en laat opnieuw een minuutje koken.
AFWERKING
Serveer de varkenskoteletten en de terrine met wat saus en werk af met het bieslook. Dien op met ovenpatatjes en een frisse Gageleer.
Smakelijk!
BRON: recept afkomstig van Bio-Planet